Gasztro

A nyár slágere: fordított cseresznyés pite

A fordított torták receptje bonyolultnak tűnhet, valójában csöppet sem nehezebb elkészíteni ezeket, mint a piskótákat. Ugyanakkor rendkívül látványosak és persze sokkal finomabbak a hagyományos pitéknél, piskótáknál.

Látványos, csodafinom, különleges. Mind-mind elmondható a fordított tortákról. A cseresznyeszezon kellős közepén mindenképpen arra biztatunk, próbáld ki ezt a receptünket, süss fordított cseresznyés pitét. Mennyei íz, páratlan élmény, egyedi desszert. Imádni fogod.

A fordított cseresznyés pite hozzávalói

A cseresznyés mázhoz

A pitetésztához

  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 2 dl tej
  • 1 mk. vaníliaaroma
  • fél csomag sütőpor
  • fél mk. só

Így készül a fordított cseresznyés pite

Először a cseresznyés mázat készítsd el, ez kerül a sütőtepsi aljára. A sütőt melegítsd elő 175 fokra. A tepsiben lassú tűzön olvaszd fel a vajat, és olvaszd fel benne a cukrot is folyamatos kevergetés mellett, nehogy odakapjon. Vedd le az edényt a tűzről, majd gazdagon rakd meg a megmosott, lecsumázott, kimagozott és lecsöpögtetett – a méregtelenítéshez is kiváló – cseresznyével.

A nyár slágere: fordított cseresznyés pite

Keverőtálba mérd ki a lisztet, keverd el benne a sütőport és a sót a pite tésztájához. Egy másik edényben a vajat keverd habosra a cukorral. Továbbra is kevergetve egyesével add hozzá a tojások sárgáját, majd keverd hozzá a vaníliaaromát és a langyos tejet is.

A nyár slágere: fordított cseresznyés pite

Apránként adagolva keverd a vajhoz a lisztet, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét is nagyon óvatosan, nehogy összetörjön, keverd a pite tésztájához. Simítsd a tésztát a cseresznyére, majd told a sütőformát az előmelegített sütőbe, és kb. 55 percig süsd a nyári gyümölcsös pitét szép aranybarnára.

A nyár slágere: fordított cseresznyés pite

Miután elkészült az isteni cseresznyés desszert, vedd ki a sütőből és 10 percig pihentesd, majd fordítsd ki az edényből, hogy a fordított torta cseresznyés fele kerüljön felülre. Várj még legalább 5 percig, mielőtt felszeleteled.

NLCafé-tipp: a fordított cseresznyés süteményt egyszerűbb kiemelni a tortaformából, ha kapcsos edényben készíted.

A nyár slágere: fordított cseresznyés pite

További cseresznyés sütemények receptje az NLCafén

Fotó: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top