Gasztro

Tökéletes nyári gyors vacsora: bruschetta

A bruschetta egy igazi aduász a nyári estékre: könnyen, gyorsan elkészíthető, finom, és nagyon jó kísérője az esti kedvenc rozéfröccsünknek. Három ízvariációt hoztunk, de rengeteg egyéb feltéttel is készülhet.
Tökéletes nyári gyors vacsora: bruschetta

Hozzávalók mindegyikhez: 

  • bagett 
  • kevés olívaolaj
  • 1-2 gerezd zúzott fokhagyma

A tonhalas-uborkáshoz: 

  • 10 dkg konzerv tonhal (nem olajban eltett) 
  • 1 citrom leve
  • 15 dkg apró csemegeuborka
  • 5 dkg magozott olívabogyó
  • 2 ek. olívaolaj
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 kis csokor friss petrezselyem

A klasszikus paradicsomoshoz: 

  • 20 dkg koktélparadicsom
  • friss bazsalikom
  • tengeri só 
  • 1 ek. olívaolaj

A baboshoz: 

  • 25 dkg fehér bab (konzerv) 
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 8-10 levél friss zsálya vagy 1 ek. szárított zsálya 
  • tengeri só, frissen őrölt bors

A szeletelt bagetteket serpenyőben, olívaolajon pirítsuk meg, dörzsöljük be fokhagymával. A tonhalashoz a tonhalat csepegtessük le, keverjük el az apróra kockázott uborkával, az aprított olívabogyóval, az olívaolajjal, a vágott petrezselyemmel és a citromlével. Sózzuk, borsozzuk. A paradicsomoshoz a paradicsomokat negyedeljük, keverjük el olívaolajjal, aprított bazsalikommal, enyhén sózzuk. A baboshoz a babot csepegtessük le, keverjük el a zúzott fokhagymával, sóval, frissen őrölt borssal, a vágott vagy morzsolt zsályával. Kenjük meg a pirított bagettet a különböző feltétekkel.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top