Gasztro

Meseszép, rózsás mangótorta

A nyár legédesebb trópusi gyümölcse, a mangó nemcsak önmagában finom, hanem sütemények alapanyagaként is kiváló!
Meseszép, rózsás mangótorta

Ideje többet kísérletezni a mangóval, mert ebből az édes trópusi gyümölcsből isteni nyári desszerteket készíthetünk! A hagyományos almás vagy meggyes piték helyett például sokkal izgalmasabb ez a csodaszép mangótorta, amivel tényleg érdemes bajlódni kicsit, ugyanis a precízen elrendezett mangószeletekből mesés rózsaformát alakíthatunk ki!

Szinte kár felvágni, de úgysem bírjuk ki sokáig!

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 1 tojás
  • 1/2 csésze puha vaj felkockázva
  • 2/3 csésze cukor
  • 2 csésze liszt

A krémhez:

  • 2 mangó felkockázva
  • 55 gramm krémsajt
  • 1/3 csésze görög joghurt
  • 1/2 teáskanál narancshéj
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál narancslé

 

Tasty

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top