Gasztro

Ettől a trükktől olyan finom lesz a zabkásád, mint az instant

Ha ezt a trükköt kipróbálod, soha többet nem veszel előrecsomagolt, instant zabkását!

 A reggelek leegyszerűsítését szolgáló tippekből sosem elég! Te is szereted az instant zabkásákat, amiket ahelyett, hogy főzni kéne, elég felönteni egy kis forró vízzel? Tudjuk, még az ízük is más, mint a főzöttnek. A jó hír, hogy te is készíthetsz házi instant zabkását, ami nem csak egészségesebb, de finomabb is lesz mint a bolti!

 Házi instant zabkása-mix

Ettől a trükktől olyan finom lesz a zabkásád, mint az instant

Hozzávalók:

18 adaghoz

  • 4 csésze aprószemű zabpehely
  • 1 csésze szeletelt mandula
  • 1 csésze aszalt gyümölcs
  • fél csésze lenmag
  • 1/3 csésze kókuszvirág cukor
  • 2 tk. fahéj
  • 3/4 tk. tengeri só

Elkészítés:

  1. Keverd össze egy zárható edényben a hozzávalókat.
  2. Fogyasztáskor önts egy bögrébe vagy tálkába 1/3 csészényit a zabkásamixből, és öntsd fel 2/3 csésze forró vízzel! Keverd össze, majd lefedve hagyd állni 5-7 percet – közben egyszer-kétszer keverd át. 
  3. Hagyd pár percig hűlni, hogy még egy kicsit sűrűsödjön. Jó étvágyat!

Extra tipp: ha nem vagy tejérzékeny, egy evőkanál tejport is adhatsz a mixhez, ettől még krémesebb állagú lehet a zabkásád!

Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top