Gasztro

Ezért az epres sütiért érdemes bekapcsolni a sütőt!

Ebben a nagy melegben nem szívesen kapcsoljuk be a sütőt, de van, amiért érdemes. Ez az epres-rebarbarás süti egyértelműen az a kategória!

 

Ezért az epres sütiért érdemes bekapcsolni a sütőt!

Hozzávalók 20–22 cm átmérőjű formához:  

  • 35 dkg liszt 
  • 17 dkg vaj
  • 1 egész tojás 
  • csipet só
  • 1 ek. porcukor
  • 1 ek. víz

A töltelékhez: 

  • 50 dkg rebarbaraszár 
  • 40 dkg eper
  • 1 csapott ek. őrölt fahéj 
  • 2 ek. porcukor 
  • 2 egész tojás
  • 1 dl habtejszín

A tésztához a lisztet keverjük el a porcukorral, sóval, morzsoljuk el a vajjal, majd a tojást és a vizet hozzáadva kezdjük gyúrni. A morzsás állagú tésztából tegyünk félre 1/3 részt. A maradék tésztát gyúrjuk össze, tegyük hűtőszekrénybe pihenni 30 percre. A sütőt melegítsük elő 200  ̊C-ra. A tésztát lisztezett deszkán nyújtsuk ki, emeljük át a piteformába. A töltelékhez a hámozott, darabolt epret és rebarbarát forgassuk meg a fahéjjal kevert porcukorban. Oszlassuk el a tésztán. Keverjük el a tojásokat a tejszínnel, öntsük a tortára. A torta tetejét szórjuk be egyenletesen a maradék morzsás tésztával. 25-30 perc alatt süssük készre.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top