Gasztro

Indul a grillszezon!

Izzítjuk a kerti grillt, és mától kezdve el sem tesszük nyár végéig! Elsőként ezt a csirkemellet fogjuk kipróbálni, az epres-avokádós salsával isteni vacsora lesz belőle!

 

 

Grillezett csirkemell eper-avokádó salsával és zöld spárgával

Hozzávalók 4 személyre:

  • 480 g csirkemell
  • extra szűz olívaolaj
  • 1 lila hagyma
  • fél citrom leve
  • 200 g eper
  • 1 avokádó
  • 400 g zöld spárga
  • 1 nagy csokor petrezselyemzöld
  • só, őrölt fekete bors
Kategóriafőétel
Elkészítési idő90 perc
Nehézségi szintközepes

Elkészítés

A csirkemelleket 5-6 órán keresztül 6%-os sóoldatban (1 l vízben feloldott 60 g só) állni hagyjuk. A húst ezután leöblítjük, papírtörlővel megszárítjuk, majd megborsozzuk.

A spárgák fás végeit letörjük, a szárakról a vastagabb pikkelyeket lefejtjük. A sípokat forrásban lévő sós vízbe dobjuk, roppanósra pároljuk, majd leszűrjük, és félretesszük. 

A petrezselyemzöldet finomra aprítjuk.

A megmaradt fél citrom levét egy tálkába facsarjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, rászórjuk a petrezselyemzöldet, majd átkeverjük, hogy a só feloldódjon. Ezután hozzáadunk kb. 10 ek. extra szűz olívaolajat, és az egészet összekeverjük.

Az epret és az avokádót nagyobb, a  lila hagymát apró kockára vágjuk.

Grillserpenyőben vagy faszénparázs fölött, rácson a csirkemellek minden oldalát meggrillezzük (maghőmérővel ellenőrizhetjük, hogy kellőképpen átsült-e).

A citromos-petrezselymes öntetet összekeverjük az eper-avokádó-hagyma kockákkal, és a frissen grillezett csirkemellel valamint a spárgákkal azonnal tálaljuk.

 

A receptet Piazza Gabriella, a Tavola in Piazza bloggere készítette.

 

 A receptet Piazza Gabriella, a Tavola in Piazza bloggere készítette.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top