Gasztro

Isteni csokis-banános pite sütés nélkül

Következzen egy szuper gyors pite, amelyhez mindössze néhány hozzávalóra lesz szükségünk, a végeredmény pedig egy egészséges, gluténmentes, laktózmentes csoda!

Szinte hihetetlen, de az alábbi csokis-banános pite mindent tud, amit egy édességtől elvárunk: egyszerű, finom és még egészséges is! Az eddig lehetetlennek tűnő feladat teljesítésének a különleges “tészta” a kulcsa, ugyanis itt datolyából és mandulából készül el a pite alapja. Gyerekjáték az egész, és  tényleg isteni a végeredmény!

Isteni csokis-banános pite sütés nélkül 

Hozzávalók:

A “tésztához”:

  • 1 és 1/2 csésze magozott datolya
  • 1 és 1/2 csésze nyers mandula

A töltelékhez:

  • 1/3 csésze növényi tej
  • 170 gramm étcsoki kisebb darabokban
  • 2 banán felkarikázva
  • 1/4 csésze mandula felvágva és megpirítva

Elkészítés:

1. Kókuszolajjal kenjünk ki egy szögletes gyümölcskenyérsütőt vagy kerek tortaformát – tegyük félre.

2. A kimagozott datolyát és a mandulát nagy teljesítményű robotgépben, magas fokozaton pürésítsük, míg sűrű, tésztaszerű masszát kapunk belőle. Nyomkodjuk a formánk aljába, ügyelve rá, hogy fala is legyen.

3. A kis csokidarabokat helyezzük hőálló tálba, a tejet mikróban vagy a tűzhelyen melegítsük meg. Öntsük a meleg tejet a csokoládéra, és hagyjuk, hogy felolvassza a darabokat folyamatos kevergetés mellett – ha szükséges, rakjuk vissza az egészet a mikróba egy kis időre.

4. Az olvadt csokoládét oszlassuk el az alapon – ha gondoljuk, tartsunk meg egy kevés csokit a díszítéshez. Rendezzük el a banánszeleteket a sütemény tetején, locsoljuk meg a maradék csokival, és szórjuk meg pirított mandulaszeletekkel. Tegyük a hűtőbe legalább 1 órára, mielőtt tálaljuk.

 

Bakerita

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top