Gasztro

Így idd a rozét idén nyáron: 3 izgalmas rozékoktél

A klasszikus rozéfröccs mellé újíts be pár friss, izgalmas rozékoktélt!

A rozé nagy nyári kedvenc: jól behűtve vagy egy kis szódával fröccs formájában a legtöbbet látott ital a bárok teraszain és a fesztiválokon. De a rozéfröccsnél nem áll meg az élet: a rozébor még számos izgalmas koktéllehetőséget rejt magában. Mutatunk is három olyat, ami az egész nyaradra hatással lesz!

1. Rozé-Aperol spritz

Így idd a rozét idén nyáron: 3 izgalmas rozékoktél

4-6 főre: keverj össze 3/4 passion fruit levet 1/4 csésze Aperollal, 1/4 lime-lével és 4 kiskanál barna cukorral. Ezt a szirupot keverd hozzá egy üveg behűtött, gyöngyöző rozéborhoz. Kínáld jéggel, vérnarancskarikával. 

2. Eper-rozé spritzer

Így idd a rozét idén nyáron: 3 izgalmas rozékoktél

8 főre: keverj össze fél kiló epret egy üveg rozéborral egy nagy tálban, majd 3 órára tedd be lefedve a hűtőbe. A bort szűrd le, de hagyj meg pár szem epret díszítésnek. Önts a borhoz 1/3 csésze Aperolt, 2 csésze szódát és 2 evőkanál frissen facsart citromlevet. Töltsd jégkockákkal és eperszemekkel teli poharakba!

 3. “Frozé”

Így idd a rozét idén nyáron: 3 izgalmas rozékoktél

4-6 főre: végy egy üveg pinot noir vagy merlot rozét, és öntsd egy tepsibe. Legalább 6 órára tedd be a mélyhűtőbe. 1/2 csésze cukrot melegíts össze 1/2 csésze vízzel egy serpenyőben, és 3 percig főzd. Ezután keverj hozzá 200 g epret, és hagyd állni 30 percig. Ha kihűlt, tedd a fagyos rozéval együtt turmixba, adj hozzá 3 evőkanál citromlevet, 1 csésze tört jeget, és turmixold össze. Ismét tedd be 25-30 percre a fagyasztóba, majd újra turmixold le. Akkor tökéletes, ha jégkása állagú.

bonappétit

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top