Gasztro

A rózsaszín ananász már a valóságban is létezik!

Ha nem tudtad, hogy mi hiányzott eddig az életedből...

Eddig főleg printeken vagy épp ruhaanyagokon találkozhattunk rózsaszín ananásszal, ám  a Del Monte szakemberei nem nyugodtak és 12 éves munkával a valóságban is létrehozták a szó szoros értelmében cuki gyümölcsöt, mely nem csak küllemében, de ízében is édesebb a gyümölcs szokványos verziójánál.

A különleges ananász húsa a likopin nevű színanyagnak köszönhetően rózsaszín. Ugyanez a pigment színezi pirosra például a paradicsomot vagy épp a görögdinnyét is. A likopin a hagyományos ananászban is megtalálható, ám alapesetben bizonyos enzimek béta-karotinná alakítják, sárgára színezve a gyümölcsöt. A tudósok géntechnológiával érték el azt, hogy ezeket az enzimeket az ananász alacsonyabb szinten termelje, és így sárga helyett rózsaszín legyen.

A rózsaszín ananászt Hawaiin és Costa Ricán termesztik és a tengerentúlon hamarosan piacra is dobják.

mentalfloss

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top