Gasztro

Így készül a gazpacho ázsiai módra

A nyári napok egy kedvenc levese a gazpacho. Most megmutatjuk, hogyan csavarhatsz rajta egyet dél-keleti irányban!

 A forró leveseket ritkán kívánjuk meg az egyébként is forró nyári napokon, ám egy hűsítő gazpacho mindig jöhet! A klasszikus spanyol recept tuti befutó ugyan, de ha mégis újítanál rajta, mutatunk egy szuper változatot, amiben a gyömbér és a thai bazsalikom hatására kap ázsiai ízvilágot a gazpacho. Íme:

Ázsiai gazpacho

Így készül a gazpacho ázsiai módra

Hozzávalók:

  • 8 paradicsom, meghámozva, feldarabolva
  • 1 gerezd fokhagyma, felaprítva
  • 1/4 csésze lilahagyma, felaprítva
  • 2 tk. reszelt gyömbér
  • 2 ek. thai bazsalikom
  • másfél ek. koriander
  • 2 ek. növényi olaj
  • 2 ek. rizsecet
  • 2 lime leve
  • 3 közepes uborka, kis kockákra vágva

Elkészítés:

  1.  A paradicsomot, a fokhagymát, a lilahagymát, a gyömbért, a bazsalikomot, a koriandert, az olajat és az ecetet mind tedd egy turmixgépbe és turmixold össze!
  2. Keverd hozzá az apróra vágott uborkát, majd lefedve tedd be a hűtőbe 2 órára.
  3. Fogyasztás előtt ízlés szerint sózd. Jó étvágyat!

Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top