Gasztro

A húsgolyó lett az év street food-ja

A húsgolyót választották az év street foodjának a májusi V. Food Truck Show-n. A Kanálgép nevű food truckban készítik a győztest. A Magyar Street Food Egyesület díját is kiosztották.

A győztes húsgolyót a Kanálgép food truck séfje, Szalai Dezső készíti. Azt írja róla a Food Truck Show szervezőinek közleménye, hogy Szabó egész életében a tökéletes húsgolyót kereste. “Minden külföldi útján megkóstolta az adott ország fasírtjait, húsgolyóit, majd 2016-ban létrehozta a saját guruló konyháját.” Azóta tökéletesítette a mexikói lime-os babos mártását.

A húsgolyó. Fotó: Food Truck Show
A húsgolyó. Fotó: Food Truck Show

A legjobb büfékocsinak a Che-Che food truckot választották a helyszínen. A hely magát nemburgerezőként definiálja, szendvicseket készítenek, sok és jó minőségű hússal.

A májusi Food Truck Show-n minden évben megválasztja a közönség az év legjobb food truckját, ebben a kategóriában győzött most a Kanálgép és a húsgolyó. A Magyar Street Food Egyesület is átad egy szakmai díjat annak az autónak, amelyik az adott évben a legfelkészültebb és a legjobb kiszolgálást nyújtja vendégeinek, ők pedig a Che-Chét díjazták. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top