Gasztro

A nyári kerti partik sztárja: epres-rebarbarás sangria

Az eper és a rebarbara frissessége szuperül feldobja az édes sangriát – próbáld ki te is!

 A nyári kerti partikon örök befutó a sangria. Ám sokan elrontják azzal, hogy túlcukrozzák. Pedig az eredeti spanyol sangria nem a cukortól édes, hanem a gyümölcsöktől! Ebben a változatban friss eper és rebarbara dobják fel, de a szezon előrehaladtával eper helyett málnával, sőt meggyel is kipróbálhatjuk. Íme, a recept:

Epres-rebarbarás sangria

A nyári kertipartik sztárja: epres-rebarbarás sangria

Hozzávalók:

  • 5-6 szál rebarbara (a vége lecsippentve, és 2-3 centis darabokra vágva)
  • 2 csésze eper, felekbe vágva
  • 1 üveg száraz fehérbor
  • 1 liter citromos szódavíz
  • fél csésze Triple Sec

Elkészítés:

  1. 170 fokra melegítsd elő a sütőt. 
  2. Egy nagy tepsin keverd össze az epret és a rebarbarát. 30 percre tedd be a sütőbe.
  3. Hagyd teljesen kihűlni a gyümölcsöket, és csak ezután keverd össze a fehérborral, a szódával és a Triple Sec-kel egy nagy kancsóban. 
  4. Egy éjszakán át hagyd állni a hűtőben. 

lorimerkitchen

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top