Mézeskalács

Könnyű lisztmentes mandulás keksz

Isteni, illatozó házi keksz, kábé 20 perc alatt elkészül, ráadásul liszt sem kerül bele. Tényleg létezik, mutatjuk is!

Érdemes beruházni a mandulavajba, ugyanis rengeteg egészséges finomságot készíthetünk belőle. Lehet sűrű smoothie-k alapanyaga, de készülhetnek belőle kekszek, édességek is, ami külön jó hír a gluténérzékenyeknek, hiszen így például a lisztet is elhagyhatjuk egy csomó receptből. Az alábbi mandulás keksz annyira egyszerű, hogy még egy csimpánz is meg tudná sütni, ellenben iszonyúan finom!

Könnyű lisztmentes mandulás keksz

Hozzávalók:

  • 135 gramm barna cukor
  • 1 nagy tojás
  • 1/2 tk. vanília aroma
  • 175 gramm mandulavaj
  • 1 tk. tengeri só

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra! Béleljük ki a tepsit sütőpapírral.

2. Egy nagyobb tálban keverjük össze a tojást és a cukrot! Adjuk hozzá a vaníliaaromát, és keverjük bele a mandulavajat, kevergessük, míg sűrű masszát kapunk belőle.

3. A masszát tegyük hűtőbe 15 percre!

4. Formázzunk kis gömböket, amiket szórjunk meg nagy szemű tengeri sóval! 18 perc alatt süssük készre őket!  

 

HeartBeetKitchen

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top