Gasztro

Készíts házi datolyaszirupot!

A datolyaszirup enyhén karamellás színű és ízű édesítőszer, amelyet mi is könnyedén elkészíthetünk, aztán használhatjuk méz vagy más édesítőszer helyett.

 Alternatív, de természetes édesítőszert keresel? Próbáld ki a házi datolyaszirupot! Pár reformboltban készen is kapható, házilag készíteni viszont lényegesen olcsóbb móka. A legjobb, ha Medjool datolyából készíted, hiszen ez a típus a legpuhább állagú, de más datolya is tökéletes, csak hosszabb áztatást igényel. A datolyaszirup karamellás színének és ízének hála isteni édesítő, amelyet bármire locsolhatsz méz vagy juharszirup helyett. Íme:

Házi datolyaszirup

Készíts házi datolyaszirupot!

Hozzávalók:

2 csészéhez

  • olaj
  • 500 g magozott datolya
  • 4 csésze víz

Elkészítés:

  1. A datolyákat aprítsd fel, majd tedd forró vízbe. 30 pecig főzd közepes lángon.
  2. Vedd le a tűzről, és hagyd 30 percet hűlni.
  3. Aprítógépben vagy turmixban pürésítsd legalább 1 percen át, hogy teljesen sima legyen.
  4. Egy konyharuha segítségével csepegtesd le róla a felesleges folyadékot. 
  5. Így is hagyhatod, de ha még sűrítenéd, tedd vissza a tűzre egy fazékban, és további 30 percig főzd, folyamatos kevergetés mellett.
  6. Ha kihűlt, öntsd zárható üvegbe. A hűtőben tárolva több héten át is eláll.

thekitchn

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top