Gasztro

Izraeli kuszkusz barackkal és pisztáciával

Unod a sima salátát? Dobj össze egy kuszkuszsalátát minden földi jóval megpakolva!

Egy kiadós, minden földi jóval megpakolt kuszkuszsaláta a legjobb köretválasztás egy nyári grillpartira, de akár egy könnyű ebédként vagy vacsoraként is megállja a helyét, ha már ráuntál a zöld salátára. Íme, egy igazi nyári, izraeli ihletésű kuszkusz, barackkal, pisztáciával és aszalt gyümölcsökkel!

Izraeli kuszkuszsaláta

Izraeli kuszkusz barackkal és pisztáciával

Hozzávalók:

  • 2 csésze izraeli nagy szemű kuszkusz
  • 1 csészényi aszalt gyümölcs (áfonya, meggy vagy vegyesen) apróra vágva
  • 1 csésze felkockázott őszibarack vagy nektarin
  • 3/4 csésze durvára aprított pisztácia
  • 1/4 csésze menta, felaprítva
  • 1/3 csésze extraszűz olívaolaj
  • 2 ek. felaprított snidling
  • 2 tk. dijoni mustár
  • 2 ek. balzsamecet
  • 1-2 tk. méz
  • só és frissen őrölt bors

Elkészítés:

  1. A kuszkuszt a csomagolása szerint főzd meg. Ha elkészült, keverd össze a gyümölcsökkel, a pisztáciával és a mentával.
  2. Egy kis, zárható üvegben keverd össze az olajat, a snidlinget, a mustárt, a balzsamecetet és a mézet. Adj hozzá pár csipet sót és borsot, majd rázd össze alaposan.
  3. A dresszinget locsold a kuszkuszra, és alaposan forgasd össze vele.
  4. Fogyaszthatod melegen, de érdemes 1-2 órára hűtőbe tenni, hogy igazán összeérjenek az ízei. Jó étvágyat!

foodiecrush

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top