Gasztro

Gyors vacsora: tavaszi raguval töltött pita

Ez a gyors vacsora már nyári hangulatban készült. Az elmúlt napok után persze nincs is ezen semmi meglepő: beüzemeltük a grillezőt, elkészült az első fagyi, és jéghideg limonádéval hűsítjük magunkat, úgyhogy már csak egy ilyen finom vacsora kell, és komplett is lesz a napunk.

Húsos zöldségraguval töltött pita

 

Gyors vacsora: tavaszi raguval töltött pita

Hozzávalók 4 személyre:

  • fejenként 1-1 kész pita 
  • 40 dkg csirkemellfilé
  • 25 dkg cukkini
  • 25 dkg kápia paprika 
  • 1 nagy fej lila hagyma 
  • 1 csokor friss kapor 
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma 
  • olívaolaj 
  • só, frissen őrölt bors
  • natúr görög/török joghurt a tálaláshoz

A zöldségeket mossuk meg, aprítsuk fel, a csirkét vékonyan csíkozzuk fel. Hevítsünk fel egy tapadásmentes serpenyőt, öntsünk bele kevés olívaolajat, dobjuk rá a csirkét és a zöldségeket, majd nagy lángon 8-10 perc alatt pároljuk készre a ragut, sóval, frissen őrölt borssal, aprított fokhagymával, vágott kaporral fűszerezzük. A pitákat kenyérpirítóban melegítsük át, töltsük meg a raguval, locsoljuk meg enyhén sózott, sűrű, natúr joghurttal, ha szeretjük a csípőset, csilikrémmel is csepegtessük meg. Azonnal tálaljuk. 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top