Gasztro

4 isteni édes és sós gofri receptje

Imádod a gofrit? Akkor ez a te napod! Most megmutatjuk, hogyan fogyaszthatod akár minden étkezésre kedvencedet!

A tejszínhabos gofrinál nem áll meg a tudomány, sőt: nem is gondolnád, mennyi minden kihozható a palacsinta ellenfeléből! Akár a főétkezést is letudhatod egy kiadós gofriszendviccsel, de ha desszertről van szó, akkor is csak a fantázia szabhat határt a gofri felhasználásának. Jöjjön négy isteni édes és sós gofri receptje!

1. Fahéjas gofri

Fahéjas gofri

Fahéjas gofri (Natasha Breen/REDA&CO/Universal Images Group via Getty Images)

Ehhez a recepthez vagy fagyasztott fahéjas csiga tésztájára lesz szükséged, vagy ha hagyományos gofritésztát készítesz, adj hozzá 2 kiskanál fahéjat! A díszítéshez választhatsz cukorszirupot vagy tejszínhabot.

2. Pizzagofri

Sós, pizzás gofri

Sós, pizzás gofri (Getty Images)

Ha pizzára vágysz is, elég bekapcsolni a gofrisütőt! Amire szükséged lesz még: bolti vagy házi pizzatészta, felszeletelt mozzarella sajt, marinara szósz, pepperoni.

3. Sonkás-sajtos gofri

Sonkás-sajtos gofri

Sonkás-sajtos gofri (Getty Images)

Ez a paniniszerű gofriszendvics igazi ínyencség. Kell hozzá: kovászos kenyér, tojásrántotta, hagyma, sonka és parmezán sajt.

4. Brownie-gofri

Brownie-gofri

Brownie-gofri (Getty Images)

A brownie-rajongók már jól ismerhetik a dobozban kapható, előre összekevert brownie-mixet. Ha elkészítetted, utána már csak vaníliafagyira és karamellszószra lesz szükséged a brownie-gofrihoz.

Szerencsére a gofrik elkészítéséhez sem kell mesterszakácsnak lenned – mindössze egy gofrisütőre lesz szükséged! De azért nem árt, ha ellesed az alábbi videón látható trükköket:

További receptek, ha gofrit ennél!

Forrás: BuzzFeed

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top