Gasztro

Ettől az egészséges diós–banános palacsintától megváltozik az életed

A palacsintát nem lehet nem szeretni, ugyanakkor érdemes lehet kicsit egészségesebbre alakított verziókkal is kísérletezni!

Palacsinta, te örök klasszikus, azóta imádunk, hogy a nagyi először kínált fel házi eperlekvárral és homokszerűen porcogós kakaókeverékkel! A világklasszis kedvenc receptje persze ott van mindenki kisujjában, de mi gondolunk azokra is, akiknek valamilyen ételallergia vagy életmódváltás miatt le kellett mondaniuk a palacsintáról. Legalábbis a régi formájában!

Ettől az egészséges diós-banános palacsintától megváltozik az életed 

Hozzávalók:

  • 2 csésze zabliszt
  • 1 és 1/2 csésze gluténmentes lisztkeverék
  • 1/2 csésze mandulaliszt
  • 1 és 1/2 ek. sütőpor
  • 1 tk. só
  • 1 és 1/2 tk. fahéj
  • 1/4 tk. szerecsendió
  • 2 érett banán
  • 3 ek. olvasztott kókuszolaj (és még több a sütéshez)
  • 2 és 1/2 ek. juharszirup
  • 2 és 1/4 csésze mandulatej
  • 3/4 csésze apróra vágott dió
  • 1/4 csésze zabpehely

A tálaláshoz:

  • még több juharszirup
  • banánkarikák
  • mogyoróvaj

Elkészítés:

1. Egy nagy tálban keverjük össze a liszteket, a fűszereket és a sütőport. Tegyük félre.

2. Egy másik tálban törjük össze a banánokat, majd adjuk hozzá a 3 evőkanál kókuszoajat, a juharszirupot és a mandulatejet! 

3. Keverjük össze a nedves és a száraz hozzávalókat, hogy egyenletes masszát kapjunk! Adjuk a keverékhez az apróra vágott diót és a zabpelyhet is!

4. Egy serpenyőben hevítsünk kókuszolajat és süssük ki benne a palacsintákat. Ne a magyaros verzióra számítsunk, hanem a vastagabb és kicsit kisebb amerikai palacsintára!

5. Tálaláshoz kínálhatunk hozzá kockázott banánkarikákat, mogyoróvajat és még több juharszirupot!

 

MinimalistBaker

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top