Gasztro

Nyárköszöntő desszert: 5 hozzávalós joghurtos-áfonyás pite

Az előttünk álló hétvégén már igazi nyári idő várható – ünnepeld egy olyan hűsítő desszerttel, mint amilyen ez a fagyasztott joghurtos pite!

Egy igazi nyári desszert könnyű és hűsítő, és persze lehetőleg friss gyümölccsel készül. Ez a fagyasztott joghurtos–áfonyás pite minden kritériumnak megfelel, és elkészíteni sem egy nagy macera. Mutatjuk is, hogyan készül.

Fagyasztott joghurtos-áfonyás pite 

Nyárköszöntő desszert: 5 hozzávalós joghurtos-áfonyás pite

Hozzávalók:

  • 2 csésze áfonya
  • 3 tk. Grand Manier likőr (az alkoholmentes változathoz ugyanennyi narancslé)
  • 2 tk. cukor
  • 6 ek. vaj
  • 1,5 csésze graham kekszmorzsa
  • 500 ml vaníliás fagyasztott joghurt

Elkészítés:

  1. Egy csészényi áfonyát keverj össze egy teáskanál likőrrel és egy teáskanál cukorral. Egy villával nyomkodd egészen pürésre.
  2. A kekszmorzsához keverd hozzá a vajat, és ha szükséges egy kis cukrot. Oszlasd el egy kerek tortaforma aljában.
  3. Az áfonyapürét egyenletesen öntsd a kekszes alapra. A fagyasztott joghurtot (ha a boltban nem kapsz, használhatsz fagyit is) púpozd a torta tetejére. Az egészet fedd le folpakkal, és 2-3 órára tedd a fagyasztóba.
  4. Tálalás előtt, keverd össze a maradék áfonyát a maradék likőrrel és cukorral. Amíg a torta felenged – nagyjából 10 perc –, addig hagyd pihenni, majd szórd a torta tetejére. 

thekitchn

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top