Gasztro

Így még sosem próbáltad a zabkását: áfonyás-mandulás zabkása a sütőből

Az egész estés zabkása után most a sült zabkásáért őrülünk meg!

Zabkását rengetegféle módon készíthetünk: főzhetjük, betehetjük a mikróba, vagy elkészíthetjük este, és hagyhatjuk, hogy a hűtőben szívja meg magát éjszaka. A most következő receptben a sütőben készítjük: az ízek így pompásan összeérnek, ráadásul ha eleget sütünk, egész hétre letudhatjuk a reggelit. Ebben a változatban se cukrot, se tejterméket nem találsz – így a diétádba is könnyen beillesztheted. Íme:

 Áfonyás-mandulás sült zabkása

Így még sosem próbáltad a zabkását

Hozzávalók:

6 adaghoz

  • 2 banán
  • fél csésze almaszósz
  • 1 ek. kókuszolaj
  • 1 tk. mandulakivonat
  • 2 és fél csésze szója- vagy mandulatej
  • 2 és fél csésze zabpehely
  • 1 adag fehérjepor (41 g)
  • 2 ek. lenmag
  • 1 ek. chiamag
  • 1 tk. fahéj
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 1 csésze áfonya
  • 1/3 csésze mandula

Elkészítés:

Így még sosem próbáltad a zabkását
  1. 190 fokra melegítsd elő a sütőt.
  2. Az egyik banánt nyomkodd pürésre. A másikat karikázd fel és add a püréhez. Az almaszószt, a kókuszolajat, a mandulakivonatot és a tejet is add hozzá. Keverd össze, majd tedd félre.
  3. Egy másik tálban keverd össze a zabot, a fehérjeport, a lenmagot, a chiamagot, a fahéjat és a szódabikarbónát, majd a nedves és a száraz hozzávalókat jó alaposan keverd el.
  4. Vékonyan olajozz ki egy tepsit, és oszlasd el benne a zabkását. Szórd a tetejére a friss áfonyát és a mandulát.
  5. 20 percig süsd – nem kell ropogósra sülnie, maradjon lágy. Jó étvágyat!

Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top