Gasztro

Mikróban készíted a teádat? Semmi baj!

Egészségtudatos körökben régóta zajlik a vita a mikrózás-nem mikrózás iskolákat illetően, de úgy tűnik, semmi baj nincsen, ha a teádat mikróban készíted el.

A mikrók káros hatásait taglaló cikkek után sokan szaladtak vízforralóért, hogy a teázáshoz egészséges forró vizet használhassanak fel. Úgy tűnik, kár volt: egy ausztrál tudós, dr. Quan Vuong friss kutatása szerint ugyanis semmi baj nincs azzal, ha mikróban készítjük a teánkat. Sőt!

Mikróban készíted a teádat? Semmi baj! 

A friss tanulmány szerint a mikróban készített teában sokkal több, egészen pontosan 80%-nyi hasznos anyag szabadul fel, szemben mondjuk a teafőzők kínálta 60%-kal. A mikrózás által előhívott komponensek ráadásul kimondottan pozitív hatással vannak az egészségünkre: segítenek a vércukor kordában tartásában, és még a stresszoldásban is jók. 

Dr. Vuong módszere egyébként a következő: tegyünk egy csészébe meleg vizet, és lógassuk bele a filtert, majd tegyük a mikróba közepes fokozaton kb. 30 másodpercre. Ha kész, húzzuk ki a filtert, és élvezzük az egészséges, tápanyagokban gazdag teánkat!

 

PureWow

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top