Gasztro

Könnyű ebéd, tavaszi napokra: kukoricás-avokádós krémleves

Ez a pikáns, kukoricás-avokádós krémleves bekerül a kedvenc levesreceptjeid közé!

 Kukoricából készült krémlevest már biztos kóstoltál, az avokádóból azonban lehet, hogy eszedbe sem jutna levest készíteni – pedig tökéletes krémleves-alapanyag! Íme, egy pikáns krémleves, amelybe kukorica és avokádó is került, az eredmény pedig mennyei lett!

 Kukoricás-avokádós krémleves

Könnyű ebéd, tavaszi napokra: kukoricás-avokádós krémleves

Hozzávalók:

4 adaghoz

  • 1/4 csésze olívaolaj
  • 1 hagyma
  • 2 kukoricacső szemei (egy kisebb konzervkukorica)
  • 4 csésze csirkeleves-alaplé
  • 1 nagy avokádó
  • 1 jalapeno paprika
  • avokádószeletek, kukorica, snidling

Elkészítés:

  1. Hevítsd fel az olajat, dobd rá a felaprított hagymát, és 6-7 percig puhítsd.
  2. Öntsd az edénybe a kukoricaszemeket és az alaplevet. Forrald fel, majd közepes lángon 10 percig főzd.
  3. Öntsd át a levest egy turmixgépbe, add hozzá az avokádót és a paprikát. Pürésítsd simára.
  4. Tedd vissza a tűzre, és ízesítsd ízlés szerint sóval.
  5. Tálaláskor díszítsd avokádószeletekkel, szórd meg kukoricával és snidlinggel. Jó étvágyat!

healtherchristo

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top