Gasztro

Így készíthetsz mennyei karamellszószt kókusztejből!

A kókusztejből készült karamellszószt csak egyszer kell elkészítsd, hogy utána a megszállottja legyél!

 Ha egyszer elkészíted ezt az isteni, vegán karamellszószt, nem lesz olyan étel, amire ne akarnád rápakolni. A reggeli joghurtra? Mehet! A zabkására? Naná! Kávéba, vagy fagyira? Még szép! A karamell a kókusztejtől krémesen sima állagot kap, ezért lesz olyan ellenállhatatlan! Íme a recept:

 Kókusztejes karamellszósz

Így készíthetsz mennyei karamellszószt kókusztejből

Hozzávalók:

  • 1 konzerv (400 ml) kókusztej
  • 1/3 csésze agavé- vagy juharszirup
  • 1/4 csésze barna cukor
  • 1/2 tk. vaníliakivonat
  • 1/4 tk. só

Elkészítés:

  1. A vanílián kívül minden hozzávalót keverj össze, és forralj fel. 3-4 percig hagyd forrni, majd kapcsolj alatta közepes lángra.
  2. Hagyd 50-60 percig alacsony lángon főni (tűzhelytől függően, lehet, hogy kevesebb idő is elég), hogy minél jobban besűrűsödjön, majd vedd le a tűzről, és keverd bele a vaníliát. Hagyd további 1 órát állni, és csak ez után tedd be a hűtőbe, ahol még tovább sűrűsödik majd.

chocolatecoveredkatie

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top