Gasztro

Könnyű hétvégi saláta, amit te is szeretni fogsz

Mindig jól jön egy új salátarecept, és különösen igaz ez most, hogy elkezdtünk készülni a nyári bikiniszezonra. Rajtunk nem múlik a bombaforma, hozzuk a jobbnál jobb kímélő recepteket.

 

Zöldsaláta zöldborsóval és mentalevéllel

Hozzávalók:

  • 15 dkg zsenge szárzeller
  • 10 dkg friss vagy mirelit zöldborsó
  • 1 közepes alma
  • 2 szál zellerlevél
  • 1 bő marék menta
  • 2-2 marék frisée és radicchio saláta

a mézes-mustáros öntethez:

  • só és frissen őrölt bors
  • 1 kávéskanál olívaolaj
  • 1 kávéskanál méz
  • 1 kávéskanál magos mustár
  • 1 kávéskanál citromlé
Kategóriaelőétel
Elkészítési idő30 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A zöldborsót friss vagy húsleveskockából készített levesben pár perc alatt puhára főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük, és lecsöpögtetjük. Közben összekeverjük az öntet hozzávalóit. A zellerszárakat, az almát karikázzuk fel vékonyra, a salátaleveleket tépkedjük össze, aztán mindent keverjünk össze egy nagy tálban a mentalevéllel és a borsóval. Közvetlenül tálalás előtt locsoljuk rá a mézes öntetet.

A receptet a Wannabe Chef bloggere készítette. 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top