Gasztro

Két szuper epres süti, amit azonnal ki kell próbálnod

Májusban legszívesebben mindennap epres sütiket sütnénk. Nemcsak finomak, de gyönyörű szépek is. Mára is hoztunk két isteni süteményt, amit a hétvégén érdemes kipróbálni.

Epres-túróhabos süti

Két szuper epres süti, amit azonnal ki kell próbálnod

“Könnyed túróhabba, puha piskótába és zamatos friss eperbe haraphat az a szerencsés, aki elkészíti magának vagy esetleg akinek valaki megcsinálja ezt a légies, mennyei desszertet. Az elkészítése egyszerű, a végeredmény pedig önmagáért beszél, igen-igen nehéz abbahagyni még több szelet után is.”

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre. 

Hozzávalók egy nagy adaghoz (lehet felet is készíteni kisebb jénaiba):

  • 50 dkg félzsíros tehéntúró
  • 1 bögre tejföl (2,5 dl, ami kb. háromnegyed doboznyi nagy tejfölnek felel meg)
  • egy bögrényi habtejszín (2,5 dl)
  • háromnegyed bögre porcukor (8 dkg)
  • 2 csomag vaníliás cukor (20 g)
  • 1 citrom leve
  • 40 dkg eper apró kockára vágva
  • 30-35 dkg babapiskóta

+ fél bögre tej a mártáshoz (ha csak másnap szeretnénk felvágni, akkor erre nincs is szükség)
+ 10 dkg eper a díszítéshez
+ 10 dkg eper és egy evőkanálnyi porcukor az eperpüréhez

A recept a Rupáner konyha blogon folytatódik.

Duplán epres brownie

Két szuper epres süti, amit azonnal ki kell próbálnod

“Krémes, nagyon csokis és epres süti egyszerűen, ebből nem fog maradni 

Ritkán sütök süteményeket, de ha mégis, akkor igyekszem, hogy különleges, felejthetetlen legyen (kivéve, mikor a gyorsaság a fontos).

Még tavaly eltettem egy pár üveg eperlekvárt, szándékosan elég kevés cukrot használva. Mondjuk így elég ízetlen is lett, főképp sütikben használtam, ahol a többi hozzávalóval lehetett kompenzálni.

Ehhez a lekvárhoz kerestem valami sütit, aztán, mivel eper is volt itthon, az alábbi duplán epres brownie jutott az eszembe. Kerestem egy alap brownie-receptet (itt találtam), és alkottam. 

Az eredmény eszméletlen lett: a lekvár és csoki keverékétől krémes, nagyon epres, abbahagyhatatlan sütit kaptam. Igazából nagyon kihűlni sem volt ideje, olyan gyorsan elfogyott.”

Hozzávalók egy 15×25-ös tepsihez:

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 2 ek. kakaópor (holland)
  • 10 dkg vaj + a tepsihez
  • 4 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg liszt + a tepsihez
  • 20 dkg eper
  • 8 ek. eperlekvár

A recept a Tetovált lány konyhája blogon folytatódik.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top