Gasztro

Szupergyors desszert: 15 perces vegán csokimousse

Ezzel az isteni csokimousse-szal a laktózérzékenyek és a vegánok is bátran kényeztethetik magukat, de nem csak nekik ajánljuk: mindenkinek, aki gyors és finom desszertre vágyik!

 Egy csokimousse klasszikus befejezése egy családi ebédnek, ám ha laktózérzékenyek vagy  vegánok is akadnak az asztal körül, nem készíthetjük a hagyományos módon. Szerencsére kókusztej felhasználásával is isteni lesz az eredmény, ráadásul alig 15 percet kell a desszert elkészítésére fordítanunk. Íme:

Vegán csokimousse

Szupergyors desszert: 15 perces vegán csokimousse

Hozzávalók:

2 adaghoz

  • 1 konzerv kókusztej
  • 1 tk. vaníliaaroma
  • 2 ek. sötét kakaópor
  • porcukor vagy más édesítőszer ízlés szerint
  • friss málna vagy más gyümölcs

Elkészítés:

  1. A kókusztejből készíts kemény habot: ehhez alaposan lehűtött kókusztejre lesz szükséged, ezért nem árt, ha a konzervet legalább 8 órán át hűtőben tartottad, majd az elkészítés előtt fél órára a mélyhűtőbe tetted. Ezután nincs más dolgod, mint ízlés szerint édesíteni, hozzáadni a vaníliaaromát, és robotgéppel kemény habot verni belőle. 
  2. Egy csészényit tégy félre a kókuszhabból, a többihez pedig add hozzá a kakaót, és ha szükséges, édesítsd, majd keverd tovább a robotgéppel.
  3. Oszd el két tálkába a csokimousse-t, és púpozz a tetejére a sima kókuszhabból. Végül szórd meg friss málnával, és élvezd!

Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top