Gasztro

Hétvégi ebéd: sonkás-sajtos rakott tészta

Ha épp azon tanakodsz, hogy mit főzz ma, akkor van egy jó tippünk. Ez a sajtos-sonkás tészta egyszerű, viszonylag gyorsan összeállítható, és nagyon-nagyon finom.
Hétvégi ebéd: Sonkás-sajtos rakott tészta

Hozzávalók:

  • 500 g penne tészta
  • 1 fej brokkoli
  • 15 dkg sonka
  • 1 tojás
  • 1 ek. vaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. liszt
  • 5 dl tej
  • 10+5 dkg reszelt Gouda sajt
  • só-bors

 

  1. Egymással párhuzamosan végezzük a feladatokat, így gyorsabban tudunk haladni. A tésztát sós vízben megfőzzük, közben a brokkolit rózsáira szedjük, és forrásban lévő sós vízbe tesszük kb. 4 percre, majd lecsepegtetjük.
  2. Ezalatt a vajat egy lábasban megolvasztjuk, megfuttatjuk rajta a lereszelt fokhagymát, hozzáadjuk a lisztet, majd a fél liter tejet, és kevergetve főzzük kb. 6-8 percig, majd hozzáadjuk a 10 dkg reszelt sajtot, sózzuk-borsozzuk, és összekeverjük. Az egyharmad részét ráöntjük a lecsepegtetett tésztára, és megforgatjuk benne.
  3. Egy nagyobb jénai edényt előkészítünk, belekanalazzuk a tészta kb. felét, majd megszórjuk a feldarabolt sonkával, és a lecsepegtetett brokkoli nagy részét is rátesszük (néhány kisebb rózsát hagyunk csak meg, ami majd a tetejére kell). Ismét tészta következik, majd ráöntjük a sajtos-tejes keveréket, és a tetejére kb. 5 dkg reszelt sajtot szórunk. Néhány kisebb rózsa brokkolival megtűzdeljük, majd 200 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük. Akkor jó, amikor a tetején a sajt kezd megpirulni.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top