Gasztro

Könnyű cseresznyés clafoutis

Ezt a könnyed cseresznyés süteményt akár a most következő hosszú hétvégén is elkészíthetjük! Nem kell megijedni az idegen névtől, ez a recept egyáltalán nem bonyolult!

A clafoutis (ejtsd: klafuti) egy tipikus francia desszert, amit bonyolult neve ellenére egyáltalán nem nehéz elkészíteni. A tésztája tulajdonképpen sűrű palacsintatészta, ebbe kerülnek a magozott cseresznyék, persze kipróbálhatjuk más gyümölccsel is.

Akkor a legfinomabb, mikor a clafoutis széle ropogósra sül, de a közepe puhára, remegősre sikerül!

Könnyű cseresznyés clafoutis 

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál puha vaj
  • 3/4 csésze zsíros tej
  • 1/4 csésze zsíros tejszín
  • 2 tojás
  • 1 tojássárgája
  • 3/4 csésze kristálycukor
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 1/2 csésze liszt
  • 1 és 1/2 csésze cseresznye (magozott)
  • porcukor a tálaláshoz
  • 1/2 csésze pirított mandula

Elkészítés:

1. A sütőt melegítsük elő 160 fokra! Vajazzunk ki egy piteformát!

2. Egy nagyobb tálban keverjük össze a tejet, a tejszínt, a tojásokat, a tojássárgáját, a kristálycukrot és a vaníliakivonatot. Szitáljuk bele a lisztet és keverjünk sima tésztát belőle!

3. Öntsük a tésztát a piteformába, és egyenletesen szórjuk bele a cseresznyét! Süssük 35-40 percen keresztül, míg aranybarna lesz!

4. Porcukorral és pirított mandulával megszórva tálaljuk!

 

PureWow

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top