Gasztro

Meglepő dolgokat olvashatunk mostantól a kávéautomatákon

Gondoltad volna? A tejeskávé tejet tartalmaz.

Áprilistól már az olyan élelmiszer-automatákon is kötelező jelölni, hogy milyen allergéneket tartalmaznak a termékeik, amelyek nem előrecsomagolt termékeket adnak ki, így például a kávéautomatákon.

Eddig csak azt olvashattuk a gombok mellett, hogy például “Tejeskávé”, mostantól viszont például azt “Kávé édesítőszerrel”, vagy ami még egy kicsit cifrábban: “Tejeskávé édesítőszerrel (tejet tartalmaz)”.

Ugyanis mostantól meg kell jelölni, ha egy termék cukrot, édesítőszert, allergént vagy bizonyos színezékeket tartalmaz. Igaz, az is előfordulhat, hogy nem teljesen lesznek ezek kiírva a gomb mellett, hanem egy kóddal jelölik meg a terméket, amit az automatán található táblázatból deríthetünk ki, pontosan mit is jelent.

Az előrecsomagolt élelmiszert tartalmazó automatáknál (így a csokiautomatáknál) nem lesznek ilyen jelzések, hiszen  azoknál a csomagoláson már jelezték ezeket az információkat – olvasható a Kamaraonline-on megjelent Nébih-közleményben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top