Gasztro

Tepsis tojáslepény lazaccal és kaporral

A tojás igenis lehet izgalmas, csak újra kell gondolni egy kicsit: ez a tepsis tojáslepény például annyira finom, hogy nem csak reggelire érdemes fogyasztani!

Elég egy jó recept, hogy újra megjöjjön a kedved a tojáshoz! Ez az isteni tepsis lepény a füstölt lazactól lesz igazán laktató és különleges, amihez szuperül passzol a friss ízű kapor is. Próbáljuk ki egy ráérősebb hétvégi reggelen, vagy készítsük el könnyű vacsorának!

Tepsis tojáslepény lazaccal és kaporral 

Hozzávalók:

  • 1 és fél evőkanál vaj szobahőmérsékleten
  • 12 tojás
  • 1/3 csésze zsíros tej
  • só és friss bors
  • 1/4 csésze friss kapor, két részletben
  • 1 és fél csésze kisebb darabokra vágott füstölt lazac 
  • 1/2 csésze krémsajt
  • 1/2 lila hagyma apróra vágva
  • 3 evőkanál kapribogyó

Elkészítés:

1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra! Egy tepsit alaposan vajazzunk ki!

2. Egy nagyobb tálban verjük fel a tojásokat, majd adjuk hozzá a zsíros tejet is! Ízesítsük sóval, borssal és a kapor felével!

3. Öntsük a tojást a tepsibe, és helyezzük el rajta egyenletesen a lazacdarabkákat. Morzsoljuk rá a krémsajtot is!

4. 15-17 perc alatt süssük készre a lepényt! Apróra vágott lila hagymával, kapribogyóval és friss kaporral megszórva tálaljuk!

 

PureWow

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top