Gasztro

30 perces vacsora: sült padlizsános rizs kurkumás tahiniszósszal

Igazi nyárváró vacsora következik, amit 30 perc alatt összedobhatsz!

Ha a nyár neked is egyet jelent a mediterrán, közel-keleti jellegű ízekkel, akkor tetszeni fog a most következő recept. Előnye az isteni ízeken kívül, hogy az elkészítése alig kerül 30 percbe, utána pedig egy tálba púpozva a kanapéról is elfogyaszthatod. Íme:

 Sült padlizsános rizs kurkumás tahiniszósszal

30 perces vacsora: padlizsános rizs kurkumás tahiniszósszal

Hozzávalók:

4 adaghoz

A padlizsános rizshez:

  • 3 közepes méretű padlizsán
  • 3 ek. olívaolaj
  • 1 ek. za’tar fűszer
  • só, bors ízlés szerint
  • 4 csésze megfőtt barna rizs
  • 1 konzerv csicseriborsó
  • 1/2 csésze friss koriander
  • 1/4 csésze friss menta
  • 1/4 csésze gránátalmamag

A szószhoz:

  • 1/2 csésze tahini
  • 1/3 csésze víz
  • 1 ek. olívaolaj
  • 2 tk. juharszirup
  • 1 tk. citromlé
  • fél tk. kurkuma
  • 1 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

  1. A sütőt 200 fokra melegítsd elő. 
  2. A padlizsánt szeleteld fel, majd helyezd egy kiolajozott tepsire. Locsold meg olívaolajjal, szórd rá a za’tart, és sózd ízlés szerint. 15 percig süsd az egyik, 10 percig a másik oldalát. Ha megsült, frissen őrölt borssal szórd meg, és tedd félre.
  3. A szószhoz: először a tahinit keverd krémesre a vízzel. Ezután tedd hozzá a többi hozzávalót, és alaposan keverd össze.
  4. A rizst oszd szét négyfelé, majd púpozz rá a csicseriborsóból és a padlizsánból. Szórd meg friss korianderrel, mentával és gránátalmával, majd kínáld meg a tahinis szósszal. Jó étvágyat!

Apartment Therapy

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top