Gasztro

Készíts házi currypasztát 10 perc alatt

Az izgalmas, indiai ízvilágú ételek esszenciáját, a currypasztát te is elkészítheted otthon – most egy szuper, 10 perces zöldcurry-receptet mutatunk!

A hihetetlenül intenzív ízt adó currypasztákat ma már szerencsére keleti boltokban könnyen megvásárolhatjuk, de mégis jobb, ha mi magunk készítjük, hiszen így saját ízlésünk szerint “állíthatjuk be” a savasságot, csípősséget, sósságot. Az alábbi zöldcurry-paszta receptje tényleg pofonegyszerű, és 10 perc alatt megvan – utána pedig használhatjuk szószokhoz, levesekhez, vagy akár salátaöntetnek is!

Készíts házi curry pasztát 10 perc alatt 

Hozzávalók:

  • 1/2 teáskanál koriandermag
  • 1 teáskanál köménymag
  • 1/2 teáskanál fekete bors
  • 3 kicsi zöld csili (szár és a magok egy része nélkül)
  • 1 zöld kaliforniai paprika kimagozva, felvágva
  • 5 gerezd fokhagyma meghámozva
  • 2 szár citromfű
  • 1 púpos evőkanál friss, szeletelt gyömbér
  • 1/2 csésze apróra vágott mogyoróhagyma
  • 1 evőkanál friss kurkuma
  • 1/2 teáskanál tengeri só
  • 3 evőkanál citromlé
  • 1 lime leve és reszelt héja
  • 2-3 evőkanál szőlőmagolaj
  • 1 evőkanál juharszirup vagy kókuszvirágcukor 

Elkészítés:

1. A koriandermagot, köménymagot és egész borsot egy serpenyőben kicsit pirítsuk le, de figyeljünk, hogy ne égjenek oda!

2. A magokat mozsárban törjük össze, majd tegyünk mindent egy turmixgépbe, és alaposan dolgozzuk össze a hozzávalókat! Ízlés szerint adhatunk még hozzá sót, citromot vagy csilit! Zárt üvegben, hűtőben tárolva 10 napig is eláll! 

 

MinimalistBaker

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top