Gasztro

Vasárnapi kedvencünk: epres süti sok-sok eperrel

A legjobb dolog a vasárnapban a süti! Főleg, ha ezt az epres sütit választjátok mára!

 

Vasárnapi kedvencünk: epres süti sok-sok eperrel

Hozzávalók:

  • 4 egész tojás 
  • 13 dkg liszt 
  • 3 dkg porcukor 
  • csipet só 
  • 1 tk folyékony piros ételfesték 
  • 40 dkg eper 
  • 25 dkg mascarpone 
  • 3 dl epres joghurt
  • 4 ek cukor
  • 1 tasak főzés nélküli zselatinpor

A sütőt melegítsük elő 180 ˚C-ra. Verjük fel habosodásig az egész tojásokat a cukorral, elektromos habverővel 4-5 percen keresztül. Szitáljuk át háromszor a lisztet, a habverő legalacsonyabb fokozatán keverjük a tojásos masszához, adjuk hozzá a csipet sót és az ételfestéket. Keverjük el alaposan, de óvatosan! Vajazzunk és lisztezzünk ki egy 18×30 cm-es, szögletes tepsit, öntsük bele a tésztát, majd süssük az előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre. (Tűpróbával ellenőrizzük!) A kész, formából kiborított tortát tortarácson hagyjuk kihűlni. A mascarponét keverjük el a cukorral, a joghurttal, elektromos habverővel dolgozzuk bele a főzés nélküli zselatint. Az eper harmadát vékonyan szeleteljük fel. A piskótát vízszintesen vágjuk ketté, kenjük meg a mascarponés krém felével, helyezzünk rá egy réteg szeletelt epret. Borítsuk be a másik piskótalappal, ezt is kenjük meg krémmel, majd halmozzuk rá a maradék, negyedelt epreket. Tegyük 4-5 órára a hűtőszekrénybe, utána szeleteljük.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top