Gasztro

Gyors vacsora: tészta retekkel

Ilyenkor legszívesebben mindenhez ennénk egy kis retket. Most elő is vettük a kedvenc zöldséges tésztánkat, hogy azt is feldobjuk kedvenc tavaszi zöldségünkkel.
Gyors vacsora: tészta retekkel

Hozzávalók:

  • 1 csokor újhagyma
  • 2 salátacukkini
  • 1  sárgarépa
  • 4 retek
  • 1 citrom
  • frissen őrölt bors
  • 1 marék napraforgómag
  • olívaolaj
  • tészta (maccheroni, bucattini, spaghetti)

A zöldségeket megmossuk, az újhagymát vékony karikákra vágjuk, a salátacukkinit lereszeljük, a sárgarépát megtisztítjuk, és zöldséghámozóval szalagokra szeljük. Olívaolajon megfonnyasztjuk a hagymát, hozzáadjuk a cukkinit és a sárgarépát, és megpároljuk. Sózzuk, borsozzuk, citromlét facsarunk rá, majd meghintjük napraforgómaggal. A retket megmossuk, vékony karikákra vágjuk, majd keresztben csíkokra. A tésztát al dentére főzzük, összekeverjük a raguval, majd megszórjuk a friss, ropogós retekkel. Petrezselyemmel ízesíthetjük még.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top