Gasztro

Könnyed kókusztejes csicseriborsó-curry

A melegítő, gazdag fűszerekkel megpakolt curry ezúttal vega verzióban, csicseriborsóval készül!

Érdemes beruházni az egzotikusnak hangzó currypasztákra, hiszen rengetegféleképpen variálhatóak a belőlük készíthető curryk. Ilyesmit ma már szinte minden keleties ízeket árusító boltban találunk, többféle verzióban: van zöld és vörös curry is – nekünk az előbbire lesz szükségünk az alábbi recepthez. Mindenképpen próbáljátok ki a hétvégén – melegítő, laktató, fűszeres finomság!

Könnyed kókusztejes csicseriborsó-curry 

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál extraszűz olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma felkarikázva
  • 1 kaliforniai paprika vékony csíkokra vágva
  • 1 evőkanál friss reszelt gyömbér
  • 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 1 fej karfiol apróbb rózsákra szedve
  • 2 teáskanál csilipor
  • 1 teáskanál őrölt koriander
  • 3 evőkanál vöröscurry-paszta
  • 1 konzerv kókusztej
  • 1 lime félbevágva
  • 1 konzerv csicseriborsó átmosva és lecsöpögtetve
  • 1 csésze zöldborsó
  • só és bors
  • 1/4 csésze friss koriander
  • 2 szál karikákra vágott újhagyma

Elkészítés:

1. Egy nagyobb, magas falú serpenyőben hevítsünk olívaolajat, majd pirítsuk meg rajta a hagymát, a fokhagymát és a paprikákat! Adjuk hozzá a gyömbért is!

2. Adjuk hozzá a karfiolt és a fűszereket majd a currypasztát is – főzzük össze, hogy a fűszerek és a curry alaposan befedjenek mindent!

3. Adjuk a keverékhez a kókusztejet és forraljuk össze! Nyomjuk bele egy lime levét, majd keverjük bele a csicseriborsót és a zöldborsót is! Ízesítsük sóval és borssal!

4. A kész curryt friss korianderrel és karikára vágott újhagymával megszórva tálaljuk!

 

PureWow

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top