2017. 08. 18. Ilona

Világháborús befőttjeivel büszkélkedhet Marika néni

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
A hódmezővásárhelyi Marika néni a Magyar Mezőgazdasági Múzeumnak adományozta azt a három befőttjét, amelyeket édesanyja még 1943-ban rakott el.
2017. 04. 21. |

Kövess minket!

f Ajánlom

Szonda Lajosné Marika néni valószínűleg tudja a tuti kompót titkát, ha már olyan befőtteket tárolt otthonában, amelyek éppen egyidősek vele. A három üveg körtebefőttet még 1943-ban, a vásárhelyi tanyavilágban rakta el édesanyja, és a különleges csatos üvegek miatt őrizgette eddig őket a család.

Egyszer azonban majdnem kinyitották a kompótokat: az anyukája, Kovács Sándorné Hegedűs Mária az ő esküvője alkalmából, 1963-ban fel akarta bontani a körtét, de Marika néni már fiatal menyasszonyként nem engedte ezt. Azt mondta, hogy ha eddig nem nyúltak hozzájuk, most már ne tegyék, őrizzék meg. 

Az ország gyaníthatóan legöregebb befőttjei igazi kuriózumnak számítanak – jegyezte meg Estók János a Délmagyar.hu-nak –, a múzeum gazdag kollekciójának ugyanis ezek lesznek az első készételdarabjai. „Befőttből eddig csak konzervek voltak a birtokunkban, de azok jóval fiatalabbak” – mondta a főigazgató. 

Olvass tovább

Hozzászólások  ( 0 )
blog comments powered by Disqus