Gasztro

Nem csak reggelire érdemes smoothie-t inni

A vitamindús gyümölcskoktélokat eddig inkább reggeli energetizáló italként fogyasztottuk, pedig este, lefekvés előtt is a segítségünkre lehetnek!

A sokféle gyümölcsből előállított smoothie-k nem véletlenül népszerű reggeli italok egy ideje: energetizálnak, tápanyagot biztosítanak, és akár menetközben is simán elhörpölhetjük őket. Este persze már ritkábban jut eszünkbe, hogy összeturmixoljunk maguknak néhány friss gyümölcsöt, pedig – ahogy nemrégiben kiderült – ez nem is annyira rossz ötlet.

Nem csak reggelire érdemes smoothie-t inni

A megfelelő alapanyagokból elkészített smoothie kimondottan segítheti az elalvást: a banánban és cseresznyében található triptofán elősegíti az alváshoz szükséges melatonin termelődését, az omega-3-zsírsavakban gazdag mandula megnyugtat és ellazít. Szóval nyugodtan használjunk banánt, cseresznyét, kivit vagy kelkáposztát, és öntsük fel egy kis mandulatejjel – elalvás előtt 30 perccel fogyasztva hatékony altató ital lehet.

 

PureWow

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top