Gasztro

Ellenállhatatlanul könnyű, sütés nélküli bogyós gyümölcsös pite

A tavasz minden napján jöhetne egy szelet ebből a könnyű, gyümölcsös pitéből!

 Az eperszezon már beköszöntött, de a málna és az áfonya még előttünk van! Használjuk ki, hogy most pár hétig friss bogyós gyümölcsökhöz juthatunk, és készítsünk belőlük isteni desszerteket. Mutatunk is egy pazar pitét, amihez még a sütőt sem kell bekapcsolni:

Sütés nélküli bogyós gyümölcsös pite

Ellenállhatatlanul könnyű, sütés nélküli bogyós gyümölcsös pite

Hozzávalók:

  • 10 graham keksz
  • fél csésze vaj
  • 220 g krémsajt
  • 1/4 csésze juharszirup
  • 1 csésze áfonya
  • 1 csésze eper
  • 4 ek. víz
  • 2 ek. citromlé
  • 1/4 csésze cukor
  • 2 ek. kukoricakeményítő

Elkészítés:

  1. Törd apró morzsás állagúra a kekszet, és keverd simára az olvadt vajjal. Ezzel a kekszes alappal bélelj ki egy kör alakú tortaformát, aminek a falához is nyomkodd hozzá a kekszet.
  2. A krémsajtot keverd simára a juharsziruppal, majd oszlasd el a kekszes alapon.
  3. A gyümölcsök felét két evőkanál víz, a citromlé és a cukor hozzáadásával rottyansd meg közepes lángon, majd sűrítsd a kukoricakeményítővel és még két evőkanál vízzel.
  4. A maradék gyümölcsöt helyezd el a torta tetején, majd öntsd le az egészet a gyümölcsszósszal! Másfél-két órára tedd hűtőbe.
  5. Tálald tejszínhabbal. Jó étvágyat!

Buzzfeed

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top