Gasztro

A legegyszerűbb egyszemélyes ebéd, ha nincs kedved főzni: shakshuka a mikróból

Előfordul, hogy nincs kedvünk egymagunkra az egész konyhát beizzítani. Erre az esetre mutatunk egy szuperegyszerű, villámgyors egyszemélyes ebédet!

 Aki egyszemélyes háztartásban él, az pontosan tudja, micsoda elhatározás kell ahhoz, hogy az ember nekivágjon a sütés-főzésnek, mikor végül egyedül fogja elfogyasztani munkája gyümölcsét. A shakshuka hagyományosan készítve is kifejezetten gyors és egyszerű étel, ám a mennyiségével könnyen mellélőhetünk. Most megmutatjuk, hogyan készítheted el egy személyre, még egyszerűbben, a mikród segítségével.

Egyszemélyes shakshuka a mikróból

A legegyszerűbb egyszemélyes ebéd, ha nincs kedved főzni: shakshuka a mikróból

Hozzávalók:

1 adaghoz

  • 1/4 csésze marinara szósz
  • 1/4 csésze főtt csicseriborsó, lecsepegtetve
  • 1/8 tk. pirospaprika
  • egy csipet só
  • 1 nagyobb tojás

Elkészítés:

  1.  Kenj ki vékonyan olajjal egy mélytányért. Keverd össze benne a szószt, a csicseriborsót, a paprikát és a sót.
  2. Üsd a közepére a tojást.
  3. A mikródat állítsd 80%-os erősségűre, és 1 percre tedd bele az ételt. Ezután ugyanezen a fokozaton 20-20 másodpercekre tedd vissza, amíg a tojás teljesen meg nem sül. Fogyaszd melegen!

thekitchn

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top