Gasztro

Mézes-lime-os koktélráksaláta, ami elhozza neked a nyarat

Ezt a mennyeien friss ráksalátareceptet jól raktározd el, mert a nyár kedvenc könnyű ebédopciója lesz!

 Bár a kánikulától még messze vagyunk, olykor már beújíthatunk egy-két igazi nyári receptet – hiszen a lelkünknek már szüksége van rájuk! Ez a mézes-lime-os ráksaláta a tökéletes nyári ebéd kategória: könnyű, laktató és abszolút diétabarát – egy adagban mindössze 266 kalóriával kell számolnunk. 

 Mézes-lime-os ráksaláta

Mézes-lime-os koktélráksaláta, ami elhozza neked a nyarat

Hozzávalók:

4 adaghoz

  • olívaolaj
  • só, bors
  • 2 tk felaprított fokhagyma
  • 1/4 csésze méz
  • 1 lime leve
  • 450 g friss spárga
  • 1 piros kaliforniai paprika, csíkokra vágva

Elkészítés:

  1. Hevíts egy kis olívaolajat egy serpenyőben és dobd rá a fagyos rákocskákat. Sózd, borsozd ízlés szerint, add hozzá a fokhagymát, a mézet és a lime levét, majd nagyjából 2 percig süsd mindkét oldalukat, hogy rózsaszínre váltson a színük.
  2. A rákot most tedd félre, és némi olajon párold meg a spárgát és a kaliforniai paprikát. Ízlés szerint sózd, borsozd.
  3. Keverd össze a zöldségeket és a rákot és fogyaszd még melegen. Jó étvágyat!

Goodful

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top