2017. 04. 25. Márk

Mennyei csokitorta, húsvéti maradékokból

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Túl sok csokitojás és csokinyuszi maradt a nyakadon húsvét után? Megmutatjuk, hogy süthetsz belőlük mennyei csokitortát!
2017. 04. 18. |

Kövess minket!

f Ajánlom

 Nem tudod, mihez kezdj a húsvét után megmaradt tetemes csokimennyiséggel? Mondanánk, hogy előbb-utóbb úgyis elfogynak, de mind tudjuk, hogy azok a csokinyuszik és tojások, amik nem a kedvenc csokinkból készültek, úgyis a fiók mélyén végzik. Legyen belőlük inkább isteni csokitorta! A Proper Tasty egy zseniális recepttel mutatja be, hogyan:

Csokitorta maradékokból

Mennyei csokitorta, húsvéti maradékokból

Hozzávalók:

  • 250 g csoki – lehet vegyesen étcsoki, tejcsoki, csokinyuszi, csokitojás, bonbon
  • 200 g vaj
  • 2 tojás
  • 2 tojássárgája
  • 50 g cukor
  • 100 g liszt
  • 1 25 centis előre elkészített tortalap (lehet piskóta vagy linzer)
    A habcsókhoz:
  • 6 tojásfehérje
  • 300 g cukor
  • 1 ek vaníliakivonat
  • 1 tk vörösborecet
  • 100 g kakaópor

Elkészítés:

  1. A csokikat olvaszd össze, majd folyamatosa kevergetés mellett olvaszd hozzájuk a vajat is.
  2. Habverővel keverd a tojásokat, a tojássárgájákat és a cukrot a csokiba, majd forgasd bele a lisztet is.
  3. Öntsd a csokis mixet a tortaformába, és 150 fokos sütőben 15 percig süsd.
  4. Ezalatt készítsd el a habcsókot a torta tetejére: verd fel robotgéppel a tojásfehérjéket, majd kis adagokban keverd hozzájuk a cukrot. Jöhet hozzá a vanília és a vörösborecet, majd végül szitáld bele a kakaóport is.
  5. A habcsókkrémet púpozd a torta tetejére, és tedd vissza a sütőbe 30 percre. Pár percet hagyd hűlni, mielőtt felvágnád, aztán csak élvezd!

Proper Tasty

Olvass tovább

Hozzászólások  ( 0 )
blog comments powered by Disqus