2017. 04. 30. Katalin, Kitti

Így készíthetsz autentikus görög salátát otthon

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
A görög saláta a húsvéti menüben is tökéletesen megállja a helyét, ezért most minden titkára fényt derítünk, hogy te is elkészíthesd otthon!
2017. 04. 13. |

Kövess minket!

f Ajánlom

 Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a görög saláta az egyik legnépszerűbb nyári köret. Mivel a titka többek között a friss zöldségekben rejlik, ezért érdemes legalább tavaszig várni az elkészítésével. Mivel a húsvéti menüben is tökéletes köretopció lehet, ezért most elhoztuk neked az eredeti, hagyományos görög saláta receptjét, hogy már hétvégén az ünnepi asztalra tehesd! És hogy mitől lesz igazán finom a görög saláta? A friss hozzávalón kívül elengedhetetlen a jó minőségű, szilárd fetasajt, és az eredeti, görög vinaigrette. Íme:

Eredeti görög saláta

Így készíthetsz autentikus görög salátát otthon

Hozzávalók:

4 főre

  • 1/4 lila hagyma, vékonyra szelve
  • 1 citrom leve
  • 2 paradicsom, kockákra vágva
  • 1 uborka, kockákra vágva
  • fél fej római saláta, felcsíkozva
  • 2/3 csésze magozott kalamata olívabogyó, felekbe vágva
  • 6 ek görög vinaigrette (receptet lásd lejjebb)
  • 280 g kecsketejből készült fetasajt, nagyobb darabokra törve
  • szárított oregánó
Így készíthetsz autentikus görög salátát otthon

Elkészítés:

  1. A hagymaszeleteket 10 percre áztasd a citrom kifacsart levébe. 
  2. Az összevágott zöldségeket és az olajbogyókat keverd össze a salátával. Öntsd rá az öntetet és forgasd alaposan össze.
  3. A fetát csak tálaláskor tedd a saláta tetejére, és ekkor bőségesen kínáld meg oregánóval is. Jó étvágyat!

A görög vinaigrette receptje:

Így készíthetsz autentikus görög salátát otthon

Hozzávalók:

  • 2 ek vörösborecet
  • 2 ek frissen facsart citromlé
  • 1 gerezd fokhagyma, felaprítva
  • fél tk oregánó
  • fél tk só
  • 1/4 tk bors
  • fél csésze olívaolaj
  • 30 g morzsolt fetasajt (opcionális)
  • 3 ek natúr görög joghurt (opcionális)

Elkészítés:

  1. Minden hozzávalót keverj össze egy zárható üvegben. A fetát és a joghurtot csak akkor add hozzá, ha krémes öntetre vágysz.
  2. Rázd össze az üveget. Az öntetet 1 hétig tárolhatod hűtőben, de minden felhasználás előtt alaposan rázd fel.

thekitchn

Olvass tovább

Hozzászólások  ( 0 )
blog comments powered by Disqus