Gasztro

Csokis és málnás fagyival fogják lenyűgözni a magyarok a világot

Európa – és később talán a világ – legjobb fagylaltjának címéért két magyar cukrászat fagyijai is versengenek. A világdöntő szeptemberben lesz Riminiben.

A székesfehérvári/budapesti Damniczki Cukrászda feketeteás málnafagylaltja és a gyenesdiási Bringatanya Fagyizó “il mio cioccolato” nevű kreációja nyerte a Gelato World Tour magyarországi versenyét, így ez a két édesség képviselheti Magyarországot a júliusi olaszországi európai döntőn.

A Carpigiani cég által szervezett versengés világdöntője pedig szeptemberben lesz Riminiben, ezen a kontinensbajnokok versengenek majd a világ legjobb fagylaltja címért – mondta el a hvg.hu-nak Damniczki Balázs, aki azt is hozzátette, hogy a feketeteás málnafagyihoz citrusfélét, mandularopogóst és pisztáciaöntet is adtak.

A másik versenyező, a Bringatanya csokis csodája is hasonlóan különleges: Sao Toméból származó kakaóból készült 70,5 százalékos étcsokoládé az alapja, amihez maracujagyümölcsöt tettek, a tetejére pedig karamellizált ostyalap és kakaóbabtöret került.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top