Gasztro

Édesburgonya hajók brokkolipesztóval

Könnyed, egészséges, mutatós és kábé 20 perc alatt elkészül – mi az? Azonnal mutatjuk!

Az édesburgonya az egyik legtökéletesebb zöldség: finom, sokoldalú, és ami a legjobb, még egészséges, sőt kimondottan diétás is! Ezek a csicseriborsóval töltött “édesburgonya hajók” szuperek lehetnek egy könnyed vacsorára, a brokkolipesztó pedig annyira finom, hogy más fogásokhoz is érdemes lehet elkészíteni!

Édesburgonya hajók brokkolipesztóval 

Hozzávalók:

  • 2 közepes édesburgonya
  • 1 csésze brokkoli rózsákra szedve
  • 7-10 bazsalikomlevél
  • 2 evőkanál avokádóolaj (vagy olívaolaj)
  • 3/4 csésze csicseriborsó
  • 1/2 teáskanál kókuszolaj
  • 1/4 teáskanál édespaprika
  • 1/2 teáskanál őrölt kömény
  • 1/4 csésze lila káposzta apróra vágva
  • 1 evőkanál fenyőmag

Elkészítés:

1. A sütőt melegítsük elő 200 fokra! Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, fektessük rá a félbevágott édesburgonyákat és locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal őket. 20-25 perc alatt süssük puhára a krumplikat!

2. Állítsuk össze a pesztót: robotgépben keverjük össze a brokkolirózsákat, a bazsalikomot és az olajat, míg krémes pesztót kapunk.

3. A csicseriborsókat egy serpenyőben pirítsuk le egy kicsit kókuszolajon, ízesítsük köménnyel és paprikával!

4. Villával kicsit lazítsuk az édesburgonyákat, majd halmozzuk rá a felvágott káposztát, a pirított csicseriborsót és a brokkolipesztót! Fenyőmaggal megszórva tálaljuk!

 

JarOfLemons

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top