Gasztro

Egészséges édesség: zabos parfékosárkák

Indítsd a reggelt szó szerint egy falatnyi boldogsággal!

 Ha a hagyományos zabkását már unod, de a megszokás és a tudat, hogy egészséges és tápláló reggeliben van részed, nem ereszti a zabot, készítsd el valamilyen új formában! Most egy sült, zabos kosárkát mutatunk, amiből egy kis görög joghurttal és gyümölccsel fenséges reggeli vagy uzsonna lehet.

 Zabos parfékosárkák

Egészséges édesség: zabos parfé-kosárkák

Hozzávalók:

12 darabhoz

  • 2 érett banán
  • 2 ek méz
  • 1 tk mandulakivonat
  • 1 és 1/4 csésze zabpehely
  • 1 tk fahéj
  • görög joghurt
  • a tetejére: málna, eper, áfonya, mandula

Elkészítés:

  1. 175 fokra melegítsd elő a sütőt.
  2. A banánokat nyomkodd pürésre, majd keverd hozzájuk a mézet és a mandulakivonatot. Keverd össze a zabpehellyel és a fahéjjal. 
  3. A zabos masszából tégy egy-egy evőkanálnyit a kivajazott muffinformákba, és a kezeddel formázz belőlük kosárkákat! 15 percre tedd be őket a sütőbe.
  4. Ha elkészültek, tégy a közepükbe egy evőkanál krémes joghurtot, és kínáld meg őket a kedvenc friss gyümölcseiddel. Jó étvágyat!

BuzzFeed

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top