Gasztro

Lávasüti tavaszi kiadásban, fehér csokival és málnával

A lávasüti közepében általában sötét csoki folyik, de mi most mutatunk egy igazi friss, tavaszi változatot, fehér csokival és málnával!

 Dekadens desszertek alatt általában a szupercsokis édességeket értjük, ahogy a lávasütiről is egyből a sötét, folyós csokikrém jut eszünkbe. Most azonban egy fehér csokis, málnás lávasüti következik, amit akár már húsvétkor bevethetsz!

Fehér csokis-málnás lávasüti

Lávasüti tavaszi kiadásban, fehér csokival és málnával

Hozzávalók:

A töltelékhez:

  • 4 ek málnalekvár
  • 110 g fehér csokichips (vagy sima fehér csoki)

A tésztához:

  • 140 g fehér csokichips
  • fél csésze olvadt vaj
  • 2 tojás
  • 2 tojássárgája
  • fél csésze cukor
  • fél csésze liszt

Elkészítés:

  1. A málnalekvárt 1 percre tedd be a mikróba. Mikor már forró és folyékony, akkor keverd hozzá a fehér csokit, ami így egyből beleolvad majd. Tedd be a fagyasztóba 1 órára.
  2. 180 fokra melegítsd elő a sütőt.
  3. A forróra olvadt vajban keverd el a fehér csokit, majd keverd hozzá a tojásokat és tojássárgákat is! 
  4. Végül mehet bele a cukor, majd a liszt is. Kézi habverővel keverd simára a tésztát.
  5. Vajazz és lisztezz ki 4 hőálló szufléformát. Félig töltsd fel őket a tésztával, majd tégy a közepükbe egy kiskanálnyit a málnás krémből. Ezután tölts rájuk még a tésztából.
  6. 17 percig süsd a sütiket, majd ha elkészültek, óvatosan, egy lapos tányér segítségével borítsd ki őket! Tálald forrón, vaníliafagyival!

Tasty

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top