Gasztro

4 trükk, amitől gyorsabban megérnek a gyümölcsök

Kőkemény avokádó, zöld banán, éretlen szilva – véges türelem. Van az a helyzet, hogy nem bírjuk kivárni, mire megérnek a gyümölcsök – ekkor segítenek az alábbi trükkök!

 Mind hozzájutottunk már éretlen gyümölcsökhöz, és csak a türelemkapacitásunkon múlott, hogy rájuk fanyalodtunk-e, vagy kivártuk azt a pár napot, mire beérnek. Mostantól azonban minden megváltozik! Mutatunk 4 szuper konyhai trükköt, amivel felgyorsíthatod a gyümölcsök érési folyamatát.

1. Banán

4 trükk, amitől gyorsabban megérnek a gyümölcsök
A zöld banánt tedd egy paradicsom vagy egy alma kíséretében egy papírzacskóba egy éjszakára. Másnap már élvezehted is az érett banánt!

2. Avokádó

4 trükk, amitől gyorsabban megérnek a gyümölcsök
Csavard az avokádót alufóliába, és tedd be 10 percre 90 fokos sütőbe! Voilá, már meg is puhult!

3. Mangó

4 trükk, amitől gyorsabban megérnek a gyümölcsök
A mangót tedd egy zárható edénybe, majd öntsd fel nyers rizzsel! 1-3 nap alatt simán megpuhul.

4. Szilva/őszibarack

4 trükk, amitől gyorsabban megérnek a gyümölcsök
A szilvát, barackot tedd egy konyharuhára, majd borítsd be egy másikkal – így 1-2 nap alatt megérik.

Goodful

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top