Gasztro

Ezt imádni fogjátok! Mini fonott kalács házilag

A sonka, torma és főtt tojás mellől nem maradhat le a húsvéti asztalról a kalács sem. Márpedig a kalács akkor a legjobb, ha saját magunk sütjük!
Ezt imádni fogjátok! Mini fonott kalács házilag

Megvehetjük a boltban is, de sokkal-sokkal jobb a házi készítésű kalács. Ha még egy kis lekvár, főzött citrom- vagy vaníliakrém is készül mellé, tökéletes reggelivel kedveskedhetünk a családnak. Készülhet a tésztából egy nagyobb kalács is, de ezek a minikalácsok különösen szépek, helyes kis egyszemélyes adagok, tépkedni, vagy akár szeletelni is lehet őket.

Kelt tészta, ami sokak számára mumus, de ha betartunk pár alapszabályt, akkor sikerülni fog: nem szabad túl forróra melegíteni a tejet, érdemes átszitálni a lisztet, és ki kell várni a kelesztési időket. A formázás sem bonyolult: egyszerű hármas fonással készül, ehhez a kis tésztadarabokból azonos hosszúságú rudakat kell sodorni, majd a végüket összefogni és összefonni.

Elkészítési idő:  kb. 50 perc + kelesztési idők

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 1 csomag Dr. Oetker Instant Élesztő
  • 3 dl langyos tej
  • 8 dkg puha vaj
  • 2 csipet só
  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál cukor

A lekenéshez:

  • 1 db tojás

Tovább a teljes recepthez >>>

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top