Gasztro

Jócskán drágulhat a húsvéti sonka is

Az idei húsvétra szinte biztosan jóval mélyebbre kell nyúlni a pénztárcákba. Egyre több termék ára emelkedik, a vaj, a zöldségek és a tojás mellett már a húsvéti sonka is drágább lesz.

Néhány napja kiderült, brutálisan drágul a vaj, aztán beszámoltunk arról is, a szárnyashúsokat is drágábban vásárolhatjuk meg. Hiába az áfacsökkentés, a madárinfluenza miatt jóval kevesebb tojást szállítottak a boltokba, még ha az ígéretek szerint húsvétra újra elegendő mennyiség lesz is belőle. És akkor azt is említsük meg, hogy a zöldségekért is sokkal többet kell fizetni.

A legfrissebb hírek pedig arról szólnak, a húsvéti sonka is jócskán drágulhat. A Magyar Idők úgy tudja, a sonka a boltokba is magasabb áron kerül kerül, ugyanis áfacsökkentés ide vagy oda, a sertéshús egyetlen év alatt 25 százalékkal drágult. A drasztikus áremelkedést a termelők a kereskedőkre, azok pedig nagy valószínűséggel a fogyasztókra hárítják. Hogy legalább jó hírről is beszámoljunk, a termelők a korábbinál kisebb kiszerelésű, kiváló minőségű húsvéti sonkát is piacra dobnak az ünnepek előtt.

Jócskán drágulhat a húsvéti sonka is
Jócskán drágulhat a húsvéti sonka is

(InfoRádió)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top