Gasztro

Felturbózott olasz konyha: házi répás gnocchi zsályás vajon pirítva

A klasszikus olasz krumplinudlik most izgalmas csavarral készülnek, amitől nemcsak isteni finomak, de csodaszép narancsszínűek is lesznek!

A gnocchit biztosan sokan ismerik már – ez a hagyományosan krumpliból készülő olasz tésztafajta hihetetlenül laktató, és szinte minden olaszos szósszal elképesztően finom, ráadásul otthon sem olyan bonyolult begyúrni. Az alábbi verzió azonban kicsit különlegesebb: a gnocchiba krumpli helyett répa kerül, amitől nem csak izgalmasabb és egészségesebb lesz a fogás, de a csodaszép narancssárga színt is kap. Lehet szószokkal is kísérletezni, de egyszerű zsályás- fokhagymás vajon pirítva is tökéletes!

Felturbózott olasz konyha: házi répás gnocchi zsályás vajon pirítva 

Hozzávalók:

  • 2 csészényi megfőtt, felkarikázott répa
  • 2 tojássárgája
  • egy csipet só
  • 1/3 csésze reszelt parmezánsajt (plusz a tálaláshoz)
  • 1 és 1/2 csésze finomliszt
  • 8 evőkanál sózatlan vaj
  • 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 1/4 csésze zsályalevél
  • só és bors

Elkészítés:

1. Forró vízben főzzük puhára a répákat nagyjából 15 perc alatt. Ha puhák, csepegtessük le őket!

2. Egy nagyobb tálban zúzzuk pépesre a megfőtt répákat! Keverjük bele a tojássárgákat, a sót, a parmezánt, majd a lisztet, és gyúrjunk tésztát belőlük!

3. Lisztezett deszkán formáljunk hosszú hurkát a tészta 1/3-ából! Vágjuk 1,5 centis kockákat belőle – ismételjük a tészta maradékával is.

4. A kész gnocchikat forró, sós vízben főzzük meg nagyjából 4 perc alatt. Ha elkészültek, szűrjük le őket!

5. Egy serpenyőben olvasszuk meg a vajat, majd adjuk hozzá a zsályát és a fokhagymát is! Ha már jó illata van, pirítsuk meg rajta a gnocchikat! A kész ételt borsozzuk, még több reszelt parmezánnal tálaljuk!

 

PureWow

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top